INHOUD - MENU'S (bovenaan)

INHOUD - À LA CARTE (onderaan)

 

 

MENU - DRIE GANGEN (VIS/VLEES/VEGA)

 

Gazpacho van rode bieten, gekonfijte kabeljauw, mierikswortelyoghurt, zeekraal

  • Vis: grietfilet, witte asperges, tuinboonravioli, lamsoor, doperwten, tuinbonen, langoustinesaus, knoflookolie, boter
  • Vlees: eendenborstfilet, asperges, tuinboonravioli, lamsoren, doperwten, tuinbonen, morillesaus, knoflookolie, boter
  • Vegetarisch: witte asperges, krieltjes, groene asperges, doperwten, tuinbonen, ei, peterselieolie, knoflookolie

Blauwebessencake, citroencrème, thijmsiroop.

 

 

MENU - UITGEBREID (VIS/VLEES/VEGA)

  • Drie gangen menu zoals hierboven omschreven
  • Zuurdesembrood Bakkerij AS met daslookpeterselieboter
  • Ambachtelijke kazen 3 stuks en notenbrood
  1. Paolke van boerderij Koning uit Zevenaar (Gelderland). Zacht lactisch koemelkkaasje met witflora. Niet veilig voor zwangeren

  2.  

    Oudwijker Fiore romige koemmelkkaas met roodflora uit Lopikerkapel (Utrecht)

  3. Oudwijker Colosso blauwschimmelkaas gemaakt van buffelmelk (Utrecht)

    Notenbrood

  • Fles wijn Pinot Noir, Chardonnay, of Sauvignon blanc
  • Fles bruiswater Marie-Stella-Maris
  • WILDE ZWIJNEN tas

 

 

MENU - KINDER (VIS/VEGA)

  • // Vis: Pasta met kabeljauw en doperwten
  • // Vegetarisch: Pasta met romanesco, doperwten en aspergesaus
  • Chocoladecake, chocolademousse, hazelnootcrumble.

 

 

 

BEREIDINGSINSCTRUCTIES MENU'S

 

MENU - DRIE GANGEN / UITGEBREID

 

⇒ Totale bereidingstijd: ca. 20 minuten

⇒ Aantal pannen/herbruiken: Kookpan + ruime kookpan + steelpan + koekenpan

 

VOORGERECHT:

Gazpacho wordt koud gegeten. Voeg alle ingrediënten samen en de soep is klaar om gegeten te worden.

 

HOOFDGERECHT // GRIETFILET:

  • Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook daarin de ravioli in 6 minuten beetgaar
  • Verwarm ondertussen in een ruime pan, in een klein laagje water met klontje boter, in ca. 2 minuten geleidelijk de asperges
  • Verwarm in een steelpannetje ondertussen op laag vuur de langoustinesaus ca. 2 minuten
  • Bak in een koekenpan op midden/hoog vuur in de knoflookolie de vis aan één kant bruin (ca. 3 min.) Voeg een klontje boter toe als de vis bijna gaar is, draai de vis om, haal de pan van het vuur en laat nog 1 minuut in de pan nagaren
  • Vul steelpannetje met klein beetje water zodat doperwten en tuinbonen half onder staan, verwarm ca. 1 minuut, voeg boter toe laat smelten, en voeg tot slot even lamsoor toe ca. 1 minuut

 

HOOFDGERECHT // EENDENBORSTFILET:

  • Breng een pan water aan de kook met een snufje zout en kook daarin de ravioli in 6 minuten beetgaar
  • Verwarm ondertussen in een ruime pan, in een klein laagje water met klontje boter, in ca. 2 minuten geleidelijk de asperges
  • Verwarm in een steelpannetje ondertussen op laag vuur de morillesaus ca. 2 minuten
  • Vul steelpannetje met klein beetje water zodat doperwten en tuinbonen half onder staan, verwarm ca. 1 minuut, voeg boter toe laat smelten, en voeg tot slot even lamsoor toe ca. 1 minuut
  • Het vlees is reeds gegaard en kan  koud gegeten worden. Eventueel kunt u het vlees kort (10 seconden) in een heet pannetje opwarmen.

 

HOOFDGERECHT // ASPERGES:

  • Verwarm in een ruime pan, in een klein laagje water met klontje boter, in ca. 2 minuten geleidelijk de reeds gegaarde asperges
  • Bak in een koekenpan de krieltjes in knoflookolie, ca. 3 minuten
  • Verwarm op laag vuur de saus in steelpan, ca. 2 minuten
  • Vul steelpannetje met klein beetje water zodat doperwten en tuinbonen half onder staan, verwarm ca. 1 minuut, voeg boter toe laat smelten, en voeg tot slot lamsoor toe ca. 1 minuut.
  • Serveer het geheel met daar overheen de ei-crumble, peterselieolie, en eventueel de schouderham.

 

DESSERT:

  • (optioneel) Verwarm in een oven op 150 graden de cake enkele minuten
  • Serveer samen met de citroencrème en thijmsiroop. 

 

 

INHOUD - A LA CARTE

 

BROOD zuurdesem van AS met daslookpeterselieboter.

 

VISSOEP soep, zeebaars, romanesco, croutons.

 

RAVIOLI met spinazie, geraspte Oplegkaas, citroen, boter.

 

GRIETFILET, inktvis, brandade, romanesco, langoustinesaus, dilleolie, knoflookolie, bak boter.

 

ASPERGES, krieltjes, doperwten, groene asperges, eicrumble, peterselieolie, morillesaus, schouderham (optioneel).

 

EENPANSGERECHT: langzaam gegaarde lamsbout, aardappel-dille salade, zomerpostelein, kropsla, jus van mosterd en bonenkruid

 

KAASPLANKJE

  • Paolke van boerderij Koning uit Zevenaar (Gelderland). Zacht lactisch koemelkkaasje met witflora. Niet veilig voor zwangeren
  • Oudwijker Fiore romige koemmelkkaas met roodflora uit Lopikerkapel (Utrecht)
  • Oudwijker Lazuli blauwschimmelkaas gemaakt van koemelk (Utrecht)
  • Notenbrood

 

CHOCOLADECAKE chocolademousse, hazelnootcrumble.

 

SLAGROOMSOESJES zes vanille slagroomsoesjes, chocoladesaus.

 

 

BEREIDINGSINSCTRUCTIES À LA CARTE

 

NOORDZEE VISSOEP

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 10 minuten

⇒ Aantal pannen/herbruiken: Steelpan + (koeken)pan

  • Verwarm de soep geleidelijk op laag vuur in een steelpan
  • Bak in een koekenpan op midden/hoog vuur in olie de zeebaars op de huid gaar (ca. 3 min.)
  • Als de vis bijna gaar is, voeg een klontje boter toe en draai de vis om, haal pan van het vuur en laat nog 1 minuut in de pan nagaren
  • Warm de Romanesco groente op door een paar minuten te bakken in een pan.

 

RAVIOLI

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 10 minuten

⇒ Aantal pannen/herbruiken: Steelpan + (koeken)pan

  • Breng in een pan water met zout (±20 gram per liter) aan de kook en kook de ravioli in ongeveer 6 minuten beetgaar
  • Smelt ondertussen in koekenpan op laag vuur de boter, haal van het vuur en voeg het sap van de citroen toe
  • Giet de ravioli af en meng kort in de koekenpan met de citroenboter en spinazie.
  • Serveer met de geraspte oplegkaas en eventueel wat versgemalen zwarte peper.

 

GRIETFILET

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 20 minuten

⇒ Aantal pannen/herbruiken: Kleine kookpan + steelpan + kleine pan + koekenpan

  • Zie ook videoinstructie op wildezwijnenwinkel.nl
  • Verwarm in een kleine kookpan laag vuur in een klein beetje olijfolie en klein beetje water (zodat het niet te droog wordt) de brandade ca. 3 minuten op
  • Verwarm in een steelpan de langoustinesaus in ca. 2 minuten
  • Bak in een kleine pan de romanesco in  knoflookolie en voeg tegen het einde een klontje boter toe
  • Bak in een koekenpan met knoflookolie de vis aan één kant bruin. Als de vis bijna gaar is, voeg een klontje boter toe en draai de vis om, haal pan van het vuur en laat nog 1 minuut in de pan nagaren
  • Bak op hoog vuur in een goed hete pan de inktvis in knoflookolie tot deze niet meer glazig is (ongeveer 12 seconden per kant)
  • Breng alle warme elementen samen op het bord en serveer met de dilleolie.

 

ASPERGES

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 15 minuten

⇒ Aantal pannen/herbruiken: Kookpan + koekenpan + steelpan

  • Verwarm in een ruime pan, in een klein laagje water met klontje boter, in ca. 2 minuten geleidelijk de reeds gegaarde asperges
  • Bak in een koekenpan de krieltjes in knoflookolie, ca. 3 minuten
  • Verwarm op laag vuur de saus in steelpan, ca. 2 minuten
  • Vul steelpannetje met klein beetje water zodat doperwten en tuinbonen half onder staan, verwarm ca. 1 minuut, voeg boter toe laat smelten, en voeg tot slot lamsoor toe ca. 1 minuut.
  • Serveer het geheel met daar overheen de ei-crumble, peterselieolie, en eventueel de schouderham.

 

EENPANSGERECHT

  • Verwarm het vlees in een pan met de jus, of even in de magnetron 

 

CHOCOLADECAKE

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 5 minuten

  • Leg de chocoladecake op een bordje, schep met een natgemaakte lepel de chocolademousse uit het bakje op de cake en strooi de kruimels er omheen. 

 

SLAGROOMSOESJES

⇒ Totale bereidingstijd: Ca. 5 minuten

  • Chocoladesaus serveren op kamertemperatuur. Klaar om te eten. Uit de koelkast? Warm saus zachtjes op in kleine pan.